ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ, ΕΙΠΕ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ





Έκλεισε χθες Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού. Υποβλήθηκε μία μόνο δεσμευτική προσφοράς από την εταιρεία Lamda Development του ομίλου Λάτση η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, θα αξιολογηθεί σε διάστημα δύο περίπου εβδομάδων. 



Ασαφείς μέχρι στιγμής παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους δεν υπέβαλαν προτάσεις οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι επενδυτές που είχαν προκριθεί στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.



Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Το Ελληνικό δεν πωλείται» με ομιλητές τον Α.Τσίπρα, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τη Ρ.Δούρου, υποψήφια περιφερειάρχη  και τη Ν.Βαλαβάνη, βουλευτή Β΄ Αθήνας.




Στην ομιλία του ο Α.Τσίπρας επεσήμανε ότι «στο Ελληνικό όλα αυτά τα χρόνια συγκρούονται δύο κόσμοι. Αυτός που υπερασπίζεται με αγώνες το δημόσιο συμφέρον και αυτός που ευνοεί τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα. Αυτός που υπερασπίζεται την ήπια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και αυτός που προωθεί την fast track εκποίηση. 


Αυτός που υπερασπίζεται τη βιώσιμη ανάπτυξη, τους ελεύθερους χώρους, τη πρόσβαση των πολιτών στο θαλάσσιο μέτωπο, τη προοπτική του μητροπολιτικού πάρκου και αυτός που στόχο έχει να μετατρέψει την περιοχή σε ένα θύλακα τζόγου, τσιμέντου και πλούτου για τους λίγους» και δεσμεύτηκε ότι όπου κριθεί από τη νέα βουλή «ότι το δημόσιο συμφέρον δεν διασφαλίζεται,
ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα διστάσει να ακυρώσει ή να αναθεωρήσει συμβάσεις και ειλημμένες αποφάσεις». 



Επίσης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί. Όσοι με πράξεις ή παραλήψεις έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, θα κριθούν από τη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλήψεις τους".



Από την πλευρά της η Ρ.Δούρου τόνισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής, με την κατάλληλη πολιτική βούληση, χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα, μπορεί να προωθήσει την πρόταση του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Την δημιουργία Μητροπολιτικού, δημόσιου και κοινόχρηστου, Πάρκου, πράσινου, άθλησης και πολιτισμού στο Ελληνικό.


Μια λύση αναγκαία, εφικτή και φθηνή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να χρησιμοποιείτε ήπιους χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.